Za kraj Norvežani i Šveđanka Ekholm
Ole Einar Björndalen

Svjetski kup u biatlonu

Za kraj Norvežani i Šveđanka Ekholm

M. Maksimović

Posljednji dan takmičenja u Hochfilzenu pripao je muškoj štafeti Norveške, odnosno Šveđanki Heleni Ekholm. Norvežani su odnijeli pobjedu na 4x7.5 kilometara, dok je Ekholm bila najbolja na 10 kilometara pursuit.

Kada u štafeti imate Ole Einara Björndalena, Emila Heglea Svendsena, Tarjei Boea i Alexandera Osa, onda ne trebate brinuti za pobjedu. Pogotovo ako imate prvu trojicu koji su ove sezone slavili na svih dosadašnjih utrka. U Hochfilzenu su Norvežani odradili jedan kazneni krug, ispucali su sedam rezervnih metaka i na kraj su slavili u vremenu 1:29:38.2. Domaća selekcija Austrije je završila kao druga u postavi Mesottisch, Eberhard, Sumann i Landertinger sa 53 sekunde zaostatka. Treće mjesto je pripalo Francuzima.

Svjetska prvakinja u pursuitu iz PyeongChanga prošle godine Helena Ekholm se najbolje snašla u lošim vremenskim uslovima te je na kraju bila najbolja sa samo jednim promašajem u vremenu 35:17.8. Dva promašaja je sakupila Finkinja Kaisa Mäkäräinen koja je zaostala 32 sekunde, dok je treća završila Bjeloruskinja Darya Domracheva sa tri promašaja i 46 sekundi slabijim vremenom

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije