Za kraj pobjeda štafete Švedske
Završeno takmičenje na Pokljuki

Carl Johan Bergman čovjek odluke

Za kraj pobjeda štafete Švedske

M. Maksimović

Program Svjetskog kupa na Pokljuki je zaključe utrkom mješovitih štafeta 2x6 + 2x7,5 kilometara. Pobjedu je na kraju ostvarila štafeta Švedske u sastavu Helena Ekholm, Anna Carin Zidek, Fredrik Lindström i Carl Johan Bergman.

Bergman je bio junak utrke jer je u samoj završnici u posljednjoj izmjeni pretekao Francuza
Martina Fourcadea, omogučivši Švedskoj trijumf za tri desetinke.Francuska je nastupila u sastavu
Marie Laure Brunet, Marie Dorin, Vincent Jay i Martin Fourcade i dugo je bila u vodstvu, međutim u finišu je nestalo snage, što je osim Bergmana iskoristio i Sergej Sednev, pa je Ukrajina druga sa tri desetinke zaostatka, dok je Francuska na kraju treća sa sekundom i tri desetinke lošijim vremenom.Među pet najbolji reprezentacija, našle su se Rusija i Slovenija i zanimljivo, niti jedna štafeta nije morala odrađivati kaznene krugove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije