Zettelova blizu zlata
Zettel je bila najbolja u prvoj vožnji

SP u Val d I'sereu

Zettelova blizu zlata

Kathrin Zettel blizu je zlata u veleslalomu s obzirom da se nakon prve vožnje na Svjetskom prvenstvu u Val d I'sereu nalazi na 1. mjestu sa 40 stotinki bržim vrijemenom u odnosu na Finkinju Tanju Poutiainen.
Uprkos lošim vremenskim uslovima Austrijanka je stazu Bellevarde prošla bez ikakvih problema. I dok je plasman Poutiainen na drugo mjesto očekivan, onda je veliko iznenađenje Nijemica Viktoria Rebensburg koja je sa startnim brojem 20 stigla na 3. poziciju.

U sekundi zaostatka su i Francuskinja Tessa Worley te Italijanka Nicole Gius, a još jednom je razočarala Anja Paerson koja je ostvarila deveto vrijeme prve vožnje.
Danas su nastupile i dvije bh. predstavnice. Žana Novaković promašila je kapiju, neposredno prije ulaska u cilj, dok je Maja Klepić posustala na trećim vratima utrke.

Veleslalom (ž), prva vožnja
1. Kathrin Zettel (Austrija) 59.53, 2. Tanja Poutiainen (Finska) +0.40, 3. Viktoria Rebensburg (Njemačka) +0.57, 4. Kathrin Hoelzl (Njemačka) +0.68, 5. Tessa Worley (Francuska) +0.92, 6. Nicole Gius (Italija) +0.93, 7. Michaela Kirchgasser (Austrija) +1.27, 8. Denise Karbon (Italija) +1.39, 9. Anja Paerson (Šveđska) +1.44, 10. Mateja Robnik (Slovenija) +1.51...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.