Zlato u Italiju
Drugo zlato za Follis u karijeri na SP

Talijanka Follis najbrža u sprintu

Zlato u Italiju

M. Maksimović

Talijanka Ariana Follis se okitila zlatno medaljom na Svjetskom prvenstvu u nordijskom skijanju.
Follis je danas u Liberecu uzela zlato u disciplini sprint 1.3 kilometra, srebro je pripalo Amerikanki Kikkan Randall, a bronca Finkinji Pirjo Muranen.

U finalnoj utrci je nastupolo šest takmičarki, a Follis je ušla u cilj sa vremenom 2:39.3. Amerikanka Kikkan Randall je zaostala tek 6 sekundi, a  Finkinja Pirjo Muranen tek 7 sekundi.

Za Talijanku je ovo prvi naslov u sprintu, ukupno drugo zlato u karijeri nakon Sappora 2007. gdje je slavila na 10 kilometara Kikkan Randall je osvojila svoju prvu medalju, ukupno petu za Amerikance koji za sada imaju najviše medalja, čak tri zlata, srebro i broncu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.