Tužne vijesti dolaze iz Španije: Ništa od ZOI u Sarajevu

2030. godine

Tužne vijesti dolaze iz Španije: Ništa od ZOI u Sarajevu

E. Ganibegović

Sarajevo neće biti jedan od gradova domaćina ZOI 2030. godine.

Posljedica je to odluke Španije da odustane od kandidature za domaćinstvo ovog takmičenja.

Španci su odustali zbog političkih nesuglasica između vlada dvije pokrajine, Katalonije i Aragonije, a potvrdio je to i predsjednik Španskog olimpijskog odbora Alejandro Blanco.

Vlada Katalonije, pokrajine koja se zalaže za otcjepljenje od Španije i samostalnost, nije željela uključiti Aragoniju u kandidaturu, pa je tako japanski Sapporo sada glavni favorit za organizaciju ZOI 2030. godine.

U igri su još Salt Lake City koji je domaćin ZOI bio 2002. godine, te Vancouver koji je ZOI ugostio 2010. 

Sarajevo je trebalo biti domaćin boba, sankanja i skijaških skokova te tako u glavni grad Bosne i Hercegovine dovesti 30% od ukupnog broja sportista koji će učestvovati na ZOI, no morat ćemo sačekati neku novu priliku.

Top Komentari

Nizace
Hvala Bogu!
0 4
Arnel925
Pa teško kad su Španci odustali od kandidaturu jbg
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi