Castroneves pobjedio, Barrichello 17.

Otvorena sezona IndyCar serije

Castroneves pobjedio, Barrichello 17.

M. Maksimović

Rubens Barrichello osvojio je tek 17.mjesto u svom prvom nastupu u IndyCar seriji.Brazilac je od ove sezone član ekipe KV Racing, a prvu utrku je vozi na uličnoj stazi u St. Petersburgu. 

Već u kvaifikacijama je Rubens imao problema, odvozio je tek osam krugova i imao uz veliki zaostatak za najboljim Scottom Dixonom. Sa 2.6 sekundi zaostatka, Barrichello je zauzeo 24.mjesto, pa je već tada bilo jasno da teško može do dobrog rezultata u debitanstkoj utrci.Na kraju je Barrichello uspio proći do 17.mjesta, a za njega su u poretku ostali Ed Carpenter, JR Hildebrand, Sebastien Bourdais, Takuma Sato, Tony Kanaan.

 

 

Pobjedu je ostvario iskusni Helio Castroneves, ukupno 19 u karijeri, ali i prvu nakon septembra 2010 i slavlja u Japanu. Drugo mjesto je zauzeo Scott Dixon kojeg je upravo pretekao Castroneves, dok je treći bio Ryan Hunter-Reay. Aktuelni prvak Dario Franchitti bio je deveti. Nakon utrke, pobjednik  Helio Castroneves je odao počast tragično preminulom Danu Wheldonu koji je stradao na posljednjoj

utrci prošle sezone u Las Vegasu.

 

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.