Dakar reli stiže i u Peru
Dakar ostaje u Južnoj Americi

Nakon Argentine i Čilea

Dakar reli stiže i u Peru

M. Maksimović

Tradicionalni Dakar reli i sljedeće će se godine voziti u Južnoj Americi, a osim Čilea i Argentine, četiri etape će biti i u Peruu, saopštili su organizatori.

Reli koji se nekad zvao Pariz-Dakar morao je zbog sigurnosnih razloga napustiti afrički kontinent, a svoj novi dom je već četvrtu godinu zaredom našao na jugu Južne Amerike. 2009.godine se vozilo od Buenos Airesa preko Valparaisa opet do glavnog grada Argentine, nakon čega je Buenos Aires ostao kao grad u kojem reli počinje i završava tri godine zaredom.

Prošle godine je slavio Nasser Al-Attiyah u konkurenciji automobila, motociklist Marc Coma i neumorni kamiondžija Vladimir Chagin u svom Kamazu.

"Reli će biti dugačak 1800 kilometara, vozit će se 14 dana, a osim četiri etape u Peruu, po pet će ih biti u Argentini i Čileu", izjavio je direktor utrke Etienne Lavigne. Za ovogodišnji reli prijavilo se 465 vozila - 171 automobil, 185 motocikala, 33 kamiona i 76 terenskih vozila.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.