Etapa Al-Attiyahu i Comi
Nasser Al-Attiyah

Vožena druga etapa relija Dakar

Etapa Al-Attiyahu i Comi

Drugog dana ovogodišnjeg Dakara na rasporedu je bila etapa od Santa Rose do San Rafaela u Argentini, duga 487 kilometara.
Najbolje vremena su imali na kraju prošlogodišnji pobjednici, Nasser Al-Attiyah u konkurenciji automobila, odnosno Marc Coma u konkurenciji motociklista.

Al-Attiyah je specijal dug 290 kilometara prošao u vremenu 2 sata,47 minuta i 18 sekundi,što je za 54 sekunde bolje vrijeme od onoga koje je ostvario deveterostruki pobjednik ovog relija Francuz Stephane Peterhansel. Al-Attiyah ove godine vozi Hummera baš kao i Robby Gordon koji je etapu zaključio na trećem mjestu sa 2 minute i 42 sekunde zaostatka.

U konkurenciji motociklista Koma je svojim 295 kilometara specijala odradio za 3 sata 7 minuta i 21 sekundu.Cyril Despres je kao drugi kasnio minutu i 18 sekundi, dok je treći bio Španjolac Joan Barreda Bort (+2.33).

Nažalost, druga etapa odnijela je još dva života. Danas su stradala dva gledatelja i to u padu avionaa kojim su pratili reli. Nesreća se dogodila 40 kilometara od mjesta Boere. U avionu su bili 37-godišnji pilot i njegov 12-godišnji sin.