Hat - trick Paula Di Reste
Paul Di Resta

Utrku je završilo samo devet vozača

Hat - trick Paula Di Reste

M. Maksimović

Britanac Paul Di Resta vozi fenomenalno u završnici ovogodišnjeg DTM prvenstva.Di Resta je na posljednje tri staze kompletirao hat-trick ostvarivši tri pobjede.

U nedelju je bio najbolji na Hockenheimu, ispred Time Scheidera, dok je treći bio Mike Rockenfeller.
Sama utrka je bila više nego uzbudljiva, a samo devet vozača je na kraju stiglo do cilja.Već na startu se dogodio sudar u kojem je učestvovalo šest vozača, David Coulthard i Cong Fu Cheng su prvi odustali.

Vrlo važan trenutak na stazi se dogodio u 23 krugu kada je do Hockenheima vodeći u ukupnom poretku Bruno Spengler morao odustati.Di Resta je na kraju imao  deset sekundi prednosti u odnosu na branitelja naslova Timu Scheidera.

Do kraja su ostake dvije utrke, u Italiji i Kini, a vodeći čovjek u ukupnom poretku Paul Di Resta ima tri boda vide od Kanađanina Brune Spenglera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.