Kimi solidan u debiju
Kimi još mora puno učiti

Finac nastupio u Truck seriji

Kimi solidan u debiju

M. Maksimović

Bivši svjetski prvak u Formuli 1 Kimi Räikkönen debitirao je u petak u američkoj NASCAR seriji.On je vozeči Toyotu nastupio u Truck seriji najslabijoj od tri koje gledamo unutar NASCAR-a, osvojivši solidno 15.mjesto.

Utrka se vozila na ovalnoj stazi Charlotte Motor Speedwaya, a Finac se dosta dobro snašao s obzriom da iskustva evropskih vozača sa ovakvim stazama i načinom utrkivanja.U dva navrata je okrznuo zid, ali to nije ništa neobično kada je u pitaju ovaj sport.Pobjedio je Kyle Busch ispred Clinta Bowyera i Colea Whitta.Busch je vlasnik ekipe za koju također vozi i Kimi Raikkonen.

Utrka je bila zabavna i više nego što sam očekivao.Utrka je nekoliko puta prekidana, ja sam dva puta dotakao zaštitni zid, mislio sam kako je kamionet uništen, ali je on vrlo dobro radio do kraja utrke.Ovo je bio moj prvi nastup, imam još puno toga za naučiti.

Pored Raikkonena trenutačno u Truck seriji nastupa i Nelson Piquet Jr. koji je završio na 21.mjestu, a tu je Max Papis kojeg pamtimo kao vozača Footworka 1995.godine.Svoju sreću su ranije okušali u ovoj seriji i Jacques Villeneuve te Indijac Narain Karthikeyan.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.