Kyle Busch krenuo pobjedom

Shootout najavio novu NASCAR sezonu

Kyle Busch krenuo pobjedom

M. Maksimović
Teme:

Utrkom Daytona 500 narednog vikenda starta nova sezona u NASCAR sezoni. Uvertira početku sezonu je bila revijalna utrka, tzv ”shootout'' koja se također vozila u Daytoni. Pobjedu je ostvario Kyle Busch.

Busch je slavio i pored neugodnih duela sa Jimmiejem Johnsonom i Jeffom Gordonom.  Drugo mjesto je zauzeo Tony Stewart, a treće Marcos Ambrose. Od 25 vozača, samo su četvorica utrku završila bez učestvovanja u incidentima na stazi. Prva službena utrka u novoj sezoni je na rasporedu narednog vikenda, a radi se o legendarnoj NASCAR stazi u Daytoni. Na stazi se očekuje 40 automobila i uzbuđenja sigurno neće nedostajati. Naslov prvaka će braniti Tony Stewart.

 

 

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.