Odličan znak: Schumacher nakratko otvorio oči

Postupno buđenje iz kome

Odličan znak: Schumacher nakratko otvorio oči

Michael Schumacher nakratko je otvorio oči, javio je francuski L'Equipe pozivajući se na izvore u bolnici u Grenobleu, a vijest je prenio njemački Bild.

Schumacher je otvorio oči nakon što su ga polako počeli buditi iz kome. Reagovao je na neurološki pregled nakon što su mu smanjili sedative i to je odličan znak.

L'Equipe je jučer izvijestio da je počelo postupno buđenje Schumachera iz umjetno inducirane kome. Sve je demantovala Schumacherova glasnogovornica, a L'Equipe je to protumačio kao sprečavanje eventualne gužve ispred bolnice u kojoj leži legendarni prvak Formule 1.

Iako još nema službenih informacija o Schumacherovom stanju, francuski list tvrdi kako su njihove informacije u potpunosti tačne.

Prema izvorima francuskog lista, Schumachera polako počinju uvoditi u takozvano "letargično stanje" u kojem bi on trebao početi komunicirati s okolinom. Otvaranje očiju sjajan je znak. Ali oporavak bi mogao trajati mjesecima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.