Po jedna pobjeda Biaggia i Cheche

Počela sezona Superbike prvenstva

Po jedna pobjeda Biaggia i Cheche

M. Maksimović

U sjeni još jedne velike tragedije koja se dogodila u Superstock utrci kada je poginuo Oscar McIntyre, startala je nova sezona Superbike svjetskog prvenstva. Max Biaggi i Carlos Checha su ostvarili po jednu pobjedu na Phillip Islandu.

U prvoj utrci je Biaggi pobjedio ispred Marca Melandrija i Francuza Sylvaina Guintolija. Biaggi je u Superbike prvenstvu prisutan od 2007.godine a već četvrtu godinu je vozač Aprilije. Prije dvije godine se okitio naslovom svjetskog prvaka, dok je prošle godine završio treću u poretku sa dvije pobjede u Španiji i Češkoj. Upravo je pobjeda u Australiji bila prva nakon slavlja u Brnu, još u julu mjesecu prošle godine. Ukupno je bila ovo 14 pobjeda u Superbike prvenstvu.

U drugoj utrci ga je uspio pobjediti Carlos Checha koji je u prvoj preživio težak pad. Bez obzira na to, Checha je prvi prošao ciljem ispred Biaggija i Britanca Toma Sykesa. Charlie je aktuelni prvak, a prošlu godinu je zaključio sa 15 pobjeda, od toga je pet bilo dvostrukih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.