Pobjeda Audija na ”12 sati Sebringa”

Pobjeda Audija na ”12 sati Sebringa”

M. Maksimović

Ekipa Audija ostvarila je dvostruku pobjedu na utrci ”12 sati Sebringa” koja se vozila po 60.put na Floridi. Audi je svoju dominaciju zaokružio prvim i drugom mjestom. Pobjedu je ostvarila posada Allan McNish, Tom Kristensen i Rinaldo Capello.

Oni su pobjegli četiri kruga drugoj ekipi Audija za koju su vozili Timo Bernhard, Romain Dumas i Loic Duval. McNish, Kristensen i Capello su kompletirali 325 krugova, druga postava je odvozila četiri manje. Na trećem mjestu su završili Stephane Sarrazin, Vicente Potolicchio i Ryan Dalziel. Ova trojka je branila boje Starworks Motorsporta u Hondi.

Tom Kristensen je ovom pobjedom postao rekord sa šest pojedinačnih trijumfa, dok jedan manje ima Rinaldo Capello.Ekipno, sada je Audi na trećem mjestu sa 10 pobjeda, iza Ferrarija sa 12, odnosno Porschea sa velikih 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije