Pobjeda Powera, Barrichello odličan osmi

Vožena utrka u Alabami

Pobjeda Powera, Barrichello odličan osmi

M. Maksimović

Australac Will Power, pobjednik je druge utrke ovosezonskog izdanja Indycar serije. Vozač Penske Teama je ponovio bio najbolji na stazi u Barber Motorsports Parku gdje se vozi Grand Prix Alabame.

Za razliku od prošle godine kada smo na postolju imali tri vozača iz Australije (Powera, Briscoea i Dixona), ovaj put je Power pobjedio Scotta Dixona i Helia Castronevesa koji je slavio na otvaranju sezone. Do svoje 14.pobjede u IndyCaru, Power je stigao zahvaljajući posljednjem ulasku u boks kada je pretekao do tada vodećeg Dixona.

 

 

Odličan posao je napravio Rubens Barrichello koji je u svom drugu nastupu završio na osmom mjestu. Brazilac je imao problema tokom utrke sa svojim bolidom, ali je uspio na kraju doći do osmog mjesta ispred puno iskusnijih IndyCar vozača kao što su Sebastien Bourdais i aktuelni prvak Dario Franchitti.

 

 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.