Reli Dakar: Nani Roma slavio u 12. etapi

Reli Dakar: Nani Roma slavio u 12. etapi

A. Beganović

Španac Nani Roma u Miniju i Nizozemac Frans Verhoeven na Yamahi pobjednici su 12. etape relija Dakar, 319 kilometara duge dionice od Fiambale do Copiapoa.

Roma je slavio sa četiri minute prednosti pred Amerikancem Robbyjem Gordonom u Hummeru, dok je Južnoafrikanac Giniel De Villiers u Toyoti bio treći (+4:25). U ukupnom poretku i dalje vodi Francuz Stephane Peterhansel za upravljačem Minija.

U konkurenciji motociklista Verhoeven je pobijedio ispred Portugalca Rubena Farije (+ 1:38) i Španjolca Joana Barreda Borta (+3:01). U ukupnom poretku vodi Francuz Cyril Despres.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.