Startao Dakar

Avantura je počela

Startao Dakar

A. Beganović

Jedno od najprestižnijih auto-moto takmičenja na svijetu, reli Dakar, koji se drugu godinu zaredom održava u Južnoj Americi, simbolično je startao u Buenos Airesu.

Nakon starta pred više od 100.000 gledalaca ispred Obeliska u središtu grada, karavana u kojoj se nalazi 134 automobila, 151 motociklist i 52 kamiona krenula je u 317 kilometara udaljeni Colon gdje danas i službeno počinje takmičenje.

Učesnike relija očekuje 14 etapa po Argentini i Čileu, ukupno 9.000 kilometara vožnje. Cilj je 17. januara u argentinskoj prijestolnici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.