Tučnjava u NASCAR-u

Sve je zakuhao Kurt Busch

Tučnjava u NASCAR-u

M. Maksimović
Teme:

NASCAR je posebna priča. Tamo će vidjeti teške nesreće, incidente među vozačima na stazi, a ovaj put smo dobili i tučnjavu na utrci u Darlingtonu.

Sedam krugova prije kraja, Kurt Busch i Ryan Newman su završili jedan pored drugog u zidu i obojica su krenula prema boksu. A tamo se Kurt Busch iz čistog mira zabio u Newmanov automobil.Nastala je gužva u boksu, tučnjava i naguravanje među mehaničarima Phoenix Racing Teama (Bush ) i Stewart-Haas Racing teama (Newman).

Jednostavno, mehaničari Ryana Newmana nisu izdržali nakon još jednog ispada Kurt Buscha. Kurt Busch je jedna najkontraverznijih osobna u svijetu NASCAR-a. Još 2008.godine je uhapšen zbog korištenja heroina, a onda je čak priznao da je ovisan o tabletama koje uzima već duži period, odnosno da je tablete uzimao i prije same utrke.Nakon jednog u nizu incidenata dobio je otkaz u ekipi Penske Racinga, a jednom prilikom je verbalno vrijeđao novinara ESPN-a, Dr. Jerryja Puncha.

Na kraju ovog incidenta, Kurt Busch je kažnjen sa 50.000 dolara, te je na svojevrsnoj uslovnoj do 25.jula do kada ne smije napraviti niti jedan incident. Kažnjeni su i članovi ekipa koji su učestvovali u tučnjava, svaki sa po 5.000 dolara.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.