Adilović: Imao sam neki dobar osjećaj

Plavi u finalu Kupa

Adilović: Imao sam neki dobar osjećaj

E. Škorić, foto: Matiša Zovko

Eldin Adilović, strijelac vodećeg gola za Željezničar u Mostaru protiv Zrinjsko, presretan je zbog plasmana u finale Kupa, te vjeruje da njegov klub ide do kraja.

Nakon 0:0 na Grbavici, Željo je zablistao u Mostaru i savladao Zrinjski s 2:0 za finale Kupa, odnosno reprizu protiv Širokog Brijega. Adilović je načeo mrežu Igora Melhera, Srđan Stanić pogodio za konačnih 2:0.

 

"Imao sam neki osjećaj da ćemo proraditi danas. Impresivan učinak u Kupu, zaista je to nevjerovatno. Nije bilo nekih posebnih korekcija u samoj igri, jednostavno mi zablistao kada trebamo. Glupo je to sada reći, ali kao da je malo nedostajalo motivacije, kao da su nam potrebne 'velike' utakmice da pokažemo svoju snagu", kazao je Eldin Adilović za SportSport.ba odmah po završetku utakmice, dodavši:

 

"Stanić je danas bio odličan, asistirao je, pogodio... Ali u ovakvoj utakmici se ne može reći da je neki igrač podbacio. Jednostavno, svi smo bili na pravom nivou, a kad je tako, onda pobjede nisu upitne."

 

Finale ponovo protiv Širokog?

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

 

"Oni su nadigrali Slogu u dvije polufinalne utakmice i znamo da su kvalitetna ekipa, dobro se poznajemo već dugo godina. Nema šta, moramo biti kao i danas, dati sve od sebe, ne sumnjam u trofej. Idemo do kraja i u Kupu i u prvenstvu."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije