Šef stručnog štaba Željezničara

Adžem: Igranje pred praznim tribinama nam ne ide u prilog

Fudbaleri Željezničara su po vodstvom novog šefa stručnog štaba Admira Adžema na otvaranju nove sezone BH Telecom Premijer lige osvojili četiri boda. 

U dva susreta, sa dva ozbiljna protivnika, od kojih će ekipa Širokog Brijega definitivno biti jedan od kandidata za titulu Plavi su postigli četiri i primili jedan gol.

Narednog vikenda klub sa Grbavice gostuje kod Slavije, ali u Foči.

"Imali smo dvije teške utakmice. Prva utakmica, samim tim što je prva je nezgodna, uz to protiv protivnika koji nas nikada nije pobijedio, a uvijek se kaže da mora doći i taj prvi put. Hvala Bogu nije došao ni ovoga puta. I Široki Brijeg, po meni najbolja ekipa uz Sarajevo, nas i Zrinjski. TO su te četiri ekipe koje će voditi glavnu riječ u ovom prvenstvu. Osvojili smo bod, tačnije podijelili smo po bod. Čini mi se da je to najrealnije i da može zadovoljiti i nas i Široki", rekao je šef stručnog štaba Željezničara Admir Adžem. 

Juan Manuel Varea i Edi Baša, dva pojačanja koja su stigla u finišu prelaznog roka su dobili potrebne papire za nastup, a prema riječima trenera Željezničara konkurisati će za sastav iako obojica još uvijek nisu dovoljno fizički spremna.

"Svakako da računam na njih. Međutim, Varea još uvijek ima mnogo nedostataka što se tiče fizičke spreme. Baša je tu u malo boljem položaju jer je duže sa nama, ali u svakom slučaju dobro je što ih imam na raspolaganju", kazao je Adžem, te dodao:

"Situacija sa Nuspahićem ide na bolje. Uskoro bi trebao početi trčkarati, ja mislim da će za desetak dana biti spreman".

Stručnjak Željezničara u utorak je u Vogošći pratio susret Mlade i juniorske reprezentacije BiH, selekcija u kojima je nastupilo čak sedam omladinaca iz redova Željezničara.

"Sasvim sigurno da smo sretni što imalo toliki broj igrača u mladim selekcijama. Oni su to sasvim sigurno zaslužili, i ima još nekoliko igrača koji sasvim sigurno zaslužuju da budu u nacionalnim selekcijama. Što se tiče same igre nisam bio zadovoljan. Utakmica je bila pomalo dosadna, mada je i vrijeme uticalo na to, nisam najzadovoljniji", istakao je Adžem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zbog odluke Takmičarske komisije N/FSBiH Slavija i Željezničar će ove nedjelje u Foči igrati bez prisustva publike. Adžemovom timu će faliti njihov "dvanaesti igrač", a to je potvrdio i sam "šef" plave mašine.

"Nažalost, fudbal se igra zbog gledalaca i igrati pred praznim tribinama, od toga za igrača nema ništa gore. Nama to ne ide u prilog", zaključio je mladi stručnjak Plavih.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije