Bekić se ispromašivao, pa odlučio derbi

Sarajevo savladalo Slobodu

Bekić se ispromašivao, pa odlučio derbi

E. Škorić

U derbiju 14. kola Premijer lige BiH Sarajevo je ugostilo Slobodu, a na Koševu je uspio da slavi domaći tim s minimalnih, ali zasluženih 1:0.

Očekivano, jedna tvrda utakmica u kojoj niko nije želio da izgubi, ali ipak treba naglasiti da je daleko veću želju za pobjedom imala domaća ekipa, koja je imala i zrelije šanse i više od igre, pa i taj pogodak na kraju krajeva.

U prvih 20 minuta bilježimo udarce Zebe i Velkoskog s jedne i druge strane, a najbolju priliku u tom periodu imao je domaći tim i to u 17. minuti. Velkoski je prošao lijevom stranom, pokušao je da uposli povratnom Amera Bekića, koji se ne snalazi najbolje.

Bekić je u 26. minuti imao sjajnu šansu, ali iz dobre pozicije loše puca i lopta odlazi pored gola. 

U finišu šansa dobra za Tuzlake, ali Ahmetovićev udarac glavom odlazi malo pokraj gola domaćih. 

Amer Bekić opet u velikoj šansi, u četvrtoj minuti nastavka, no s pet metara šutira visoko preko gola. Okić nakon ubačaja iz kornera u 68. minuti šutira neprecizno, a u 71. minuti nevjerovatna situacija.

Domaći igrači vratili su loptu gostima, Pirić je bio neoprezan, a Velkoski "krade" loptu, no ne pogađa iz možda najbolje šanse za izabranike Miodraga Ješića. 

Petnaest minuta prije kraja pri rezultatu 0:0 očekivao se ulazak Leona Benke, no Ješić je na teren poslao mladog Adnana Osmanovića, koji je tako u Ješićevoj eri nakon Advana Kadušića postao još jedan junior sa prvim seniorskim minutama.

Amer Bekić je promašio dvije velike šanse, ali u 81. minuti glavom zabija nakon ubačaja Almira Bekića (obojica ponikli u Slobodi, op.a) i donosi velika tri boda Sarajevu, koje je i dalje peto na premijerligaškoj tabeli, ali sada sa 25 bodova. Slloboda je na trećem mjestu sa 28 bodova.

Sarajevo - Sloboda 1:0 (Bekić 81)

SARAJEVO: Plakalo, Kadušić, Rustemović, Kovačević, Amer Bekić, Velkoski, Hebibović, Duljević, Amer Bekić, Berberović, Barbarić. Još su igrali Okić, Osmanović i Kallasi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SLOBODA: Pirić, Kostić, Efendić, Zeba, Ivetić, Sarić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Ahmetović, Veselinović. Još su igrali Kiso, Krpić i Govedarica.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.