Bez Kallasija i Ikandea na prvom treningu u Sloveniji

Sarajevo na pripremama

Bez Kallasija i Ikandea na prvom treningu u Sloveniji

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva odradili su danas prvi trening u slovenačkom gradu Čatežu.

Izabranici trenera Dženana Uščuplića su odmah po dolasku u prelijepo zdanje Hotela Terme u Čatežu odradili trening, a već sutra ih čeka i prva prijateljska utakmica protiv hrvatskog prvoligaša Splita.

Prvi trening u Sloveniji protekao je u odličnoj atmosferi. Ipak, nisu svi igrači stigli u Čatež. Trening su propustili Ahmad Kallasi, te nigerijski fudbaler Ikande koji se nalazi na probi u redovima aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine.

Nigerijac nije ni otputovao u Sloveniju zbog administrativnih problema s vizom, te na njega trener Uščuplić neće računati na ovim pripremama.

Sarajevo će u Čatežu ostati osam dana. Već sutra je meč sa Splitom, a zatim slijede dueli s još jednim hrvatskim prvoligašem rijekom, te duel s ukrajinskom Vorsklom iz Poltave.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim bi se u Sarajevo trebao vratiti 8. jula, a u glavnom gradu naše zemlje će dovršiti pripreme za prvi duel s poljskim prvakom Lechom iz Poznana.

Suret s Poljacima se igra 14. jula na stadionu Asim Ferhatović-Hase s početkom od 21 sat.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.