Bh. kadeti u finalu poraženi od SAD-a

Memorijalni turnir "Josip Katalinski Škija"

Bh. kadeti u finalu poraženi od SAD-a

E. Škorić

Kadetska bh. reprezentacija poražena je danas na Grbavici od selekcije SAD-a s 4:1 u finalu 3. memorijalnog trurnira "Josip Katalinski Škija".

Haji Wright i Christian Pulusic dalu su po dva gola za Amerikance, dok je Amar Suljić bio jedini strijelac za naše mlade nade.

"Odigrali smo tri utakmice u četiri dana i imali smo priliku da vidimo sa čime raspolažemo. U finalu smo igrali sa selekcijom koja je daleko ispred ostalih ekipa na turniru fizički, tehnički i taktički. Ovo je bilo prvo okupljanje nove generacije i možemo reći da je polovina igrača odgovorila zadatku. Moraćemo brzo da reagujemo kako bi što spremnije dočekali kvalifikacije", rekao je nakon utakmice selektor naših kadeta Sakib Malkočević.

U meču za treće mjesto, Crna Gora je s 2:0 pobijedila Makedoniju, a strijelci su bili Marko Burzanović i Alija Krnić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.