Bh. nogometašice kvalifikacije okončale pobjedom

Na Koševu poražena Makedonija

Bh. nogometašice kvalifikacije okončale pobjedom

Edmir Škorić

Bh. nogometašice su u posljednjem kolu kvalifikacija za odlazak na EP savladale Makedoniju s 1:0.

Naše dame su već ranije izgubile mogućnost da odu na Euro 2013 u Švedskoj, no svoj kvalifikacijski ciklus časno su završile. Nakon remija s Grčkom (1:1) u prošlom kolu, u posljednjem su bile bolje od Makedonije.

 

Susret je odigran na stadionu Koševo pred manjim brojem gledatelja, a trijumf izabranicama Samire Hurem donijela je Amela Fetahović pogotkom u 31. minuti.

 

Tako smo kvalifikacije završili na četvrtom mjestu sa 10 bodova uz gol razliku 12-21. Upisali smo tri pobjede, jedan remi i šest poraza. Iz naše grupe dalje su prošle Italija i Rusija. 

 

Bosna i Hercegovina - Makedonija 1:0 (Fetahović 31)

 

BIH: Hodžić, Dijaković, Ašćerić (c), Hamzić, Fetahović, Al. Spahić, Am. Spahić, Nikolić, Ai. Hadžić, Šabić, Kršo. 

MAK: Kostova, Georgiva, Andonova, Arsova, Andreevska, Roki, Brahimi (c), N. Andonova, Salihi, Arsovska, Naceva. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.