U intervjuu za SportSport.ba

Bičakčić: Za Argentinu sam 100 posto spreman

U intervjuu za SportSport.ba stoper bh. reprezentacije Ermin Bičakčić kazao je kako je 100 posto spreman za okršaj s Argentinom.

"Osjećam se odlično. Jučer je bila važna utakmica za mene kako bi vidio reakciju noge nakon 90 minuta. Noga je u redu, spreman sam. Individualno sam radio sa Sredojevićem i nisam izgubio fizičku spremu iako nije isto raditi individualno i sa ekipom. Mislim, ipak, da sam spreman 100 posto za Argentinu".

Atmosfera u ekipi?

"Atmosfera je odlična. Vidi se da smo stvarno kao jedna ekipa. Ništa nas nije razdvajalo iako je bilo priča nakon utakmice s Egiptom. Sve je odlično".

Naša najveća snaga?

"Najvažnije je da smo zajedno šta god da se desi. Svi imamo jedan cilj i dat ćemo sve od sebe u ovim utakmicama što nas očekuju. Najvažnije je da nas ništa ne poremeti na putu do cilja. Najvažnije je da svi, i igrači i navijači, budu zajedno".

Ispunio se dječački san dolaskom u Brazil na SP?

"Prvi veliki san kad igraš nogomet jest da postaneš profesionalni igrač i da zarađuješ svoj novac. A ovo nikada nisam sanjao, za mene je to bilo daleko... Ponead se moram uštinuti i uvjeriti da nije san i da je sve zaista stvarno".

Kojeg Svjetskog prvenstva se sjećaš?

"Bio sam na svakoj utakmici na SP-u u Njemačkoj 2006. godine i te utakmice najviše pamtim".

Kako se osjećaš u Guaruji?

"Ovdje se svi trude, sve je odlično. Ljudi rade sve da nam bude dobro i zaista je sve u najboljem redu. Mislim da smo svi spremni, tako da sam optimista što se tiče SP-a".

Možemo li iznenaditi Argentinu?

"Naravno da možemo iznenaditi Argentinu. Oni jesu jaki, ali u nogometu se nikad ne zna. Nama nije cilj da tek onako igramo, već da damo sve od sebe. Pokazali smo koliko smo kvalitetni".

Strašni argentinski napad...

"Na SP-u nema lakih ekipa. Argentina ima vrhunske napadače, ali za mene je čast da igram protiv takvih igrača. Jedva čekam utakmicu".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Poruka za navijače?

"Hvala vam za sve, za podršku, to nam je jako važno jer samo zajedno možemo uspjeti. Dat ćemo na terenu sve od sebe da vas obradujemo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.