BiH na startu protiv Norveške

Kvalifikacije za EP za igrače do 19 godina

BiH na startu protiv Norveške

E. Škorić

Mlada nogometna reprezentacije Bosne i Hercegovine (U-19) susretom protiv Norveške u četvrtak u Sarajevu počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2013. godine. 

Kvalifikacioni turnir će se igrati od 11. do 16. oktobra na stadionima "Asim Ferhatović-Hase" i SRC "Slavija", a osim selekcija  BiH i Norvešeke u okviru Osme grupe još će nastupiti Slovačka i Kazahstan.  

 

Po dvije najbolje reprezentacije iz 12 grupa, kao i tri najbolje trećeplasirane ekipe nastupit će u elitnom krugu kvalifikacija, koje se igraju u proljeće 2013. godine. 

 

U 2. kolu mladi nogometaši se 13. oktobra sastaju sa Slovačkom, a u posljednjem, 3. kolu 16. oktobra igraju protiv Kazahstana.     

 

Selektor bh. reprezentacije, koja se od 6. oktobra priprema u Sarajevu, Toni Karačić pozvao je 22 igrača: 

 

golmani: Reuf Duraković (Lustenau), Emir Plakalo (Sarajevo); 

igrači: Amar Rahmanović (Novi Pazar), Jozo Špikić (Široki Brijeg), Ivan Buhać  (Široki Brijeg), Omar Marković (IK Start);  Adin Čiva (Sarajevo), Belmin Vila (Hajduk), Halil Hajtić (Kaiserslautern),  Haris Hajradinović (Olimpic),  Armin Ćerimagić (Gent), Ervin Imamović (Lokomotiv), Adis Omerbašić (Schalke), Nikola Danilović (OFK Beograd), Fedor Predragović (Borac/, Miodrag Jovanović (Podbrezova), Asim Zec (Hradec), Josip Čorluk (Široki Brijeg), Armin Hodžić (Željezničar), Radoš Jotanović (Borac), Armin Alešević (Zurich), Romano Vlaho (Zrinjski). 

 

Raspored utakmica kvalifikacionog turnira Osme grupe:  

11. oktobra:  

Norveška - BiH (stadion "Asim Ferhatović-Hase) 

Slovačka - Kazahstan (SRC „Slavija“)  

13. oktobra:  

Slovačka - BiH ("Asim Ferhatović-Hase")  

Kazahstan - Norveška (SRC "Slavija")  

16. oktobra: 

BiH - Kazahstan ("Asim Ferhatović-Hase")  

Norvaška - Slovačka (SRC "Slavija")

 

Sve utakmice će se igrati u 15.00 sati.  

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.