Bloudek: Ješe je spreman, možemo do trofeja

Uoči revanš susreta finala Kupa BiH

Bloudek: Ješe je spreman, možemo do trofeja

Uoči revanš susreta finala Kupa Bosne i Hercegovine u prostorijama NK Široki Brijeg održana je press konferencija na kojoj se novinarima obratio trener momčadi s Pecare, Marin Bloudek.

"Što se tiče naše ekipe mislim da smo potpuno spremni. Dobili smo i jednu odličnu vijest, a to je da ozljeda Vedrana Ješea nije teška i da će moći igrati, što znači da ćemo nastupiti kompletni sa puno elana, motiva i želje za revanšom“, rekao je Blodeuk i dodao:

„Željo je i u derbiju pokazao da ima kontinuitet i on im čak može biti i poticaj. Imaju rezultate koje stvarno treba poštivati. Gubiti u derbiju 2:0, vratiti se i još na kraju imati šansu da pobijediš samo potvrđuje Željezničarov kvalitet. Mislim da će obje ekipe pokazati nivo više za razliku od prve utakmice koja je također bila jako dobra. Ovo su dvije ekipe među kojima nema tajni, odlučivat će inspiracija ili čak sreća na taj dan. Nećemo odstupati od napadačke igre, a što će nam to donijeti ostaje za vidjeti“, dodao je Bloudek.

Pored prve momčadi Širokog Brijega u finalu Kupa igrat će i juniori s Pecare.

„Rijetka je pojava da u finalu Kupa budu i juniorska i seniorska ekipa ali to je samo dokaz da je Široki kvalitetan klub koji ima kontinuitet. Ja se nadam da će i juniori ali i mi osvojiti ovaj naslov“, zaključio je Blodeuk.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.