Bloudek: U finalu su dvije trenutno najkvalitetnije ekipe

Široki u finalu Kupa protiv Žeje

Bloudek: U finalu su dvije trenutno najkvalitetnije ekipe

Dan uoči prve utakmice finala Kupa Bosne i Hercegovine, koju će Željezničar i Široki Brijeg odigrati na Grbavici, na Pecari je održana konferencija za novinare.

Na istoj su se novinarima obratili trener Marijan Bloudek, golman Luka Bilobrk te brazilski napadač Wagner.

„Prije svega ovu nevjerojatnu seriju Želje treba pozdraviti. Na ovakvom nivou igrati tako uspješno i tako dominantno mogu samo najbolji. Očito da je Željezničar s obzirom na finale Kupa i poziciju na ljestvici najbolji“, rekao je Bloudek na današnjoj konferenciji.

„S obzirom i na našu poziciju na ljestvici sigurno da se u finalu nalaze trenutno dvije najkvalitetnije ekipe. Vjerujem da će Široki i Željo i na prvoj i na drugoj utakmici pokazati svoje vrhunske kvalitete. Nadam se da će u obje utakmice biti prikazan dobar nogomet i kao trener Širokog je logično da očekujem dobru našu igru i pobjedu“, rekao je Bloudek.

„Stanje u momčadi je dosta stabilno ali vidjet ćemo još do odlaska u Sarajevo što će biti. Pored Džidića i Jurčevića sigurno neće igrati Serdarušić, dok ćemo za Bajana vidjeti prije utakmice“, dodao je Bloudek o stanju svoje momčadi.

„Mislim da je ovo jedna od najvažnijih utakmica sezone, kako za nas tako i za Želju. Oni su favoriti jer igraju kući ali nadam se da ćemo mi odigrati kvalitetno i slaviti, da će biti dobra utakmica u kojoj će moći svi uživati. Sve pohvale Želji za uspjehe i rekorde ali i mi idemo dolje da pokažemo da znamo igrati“, izjavio je prvi vratar Širokog, Luka Bilobrk.

"Sigurno će biti dobra utakmica, obje ekipe su najviše pokazali do sada i nadam se da ćemo mi napraviti jedan dobar rezultat", rekao je Wagner.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.