Bordo tim u Travniku potvrdio prolaz u četvrtfinale Kupa

Pobjeda Sarajeva nad Travnikom

Bordo tim u Travniku potvrdio prolaz u četvrtfinale Kupa

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva savladali su danas na Piroti ekipu Travnika s 3:2, te su potvrdili prolaz u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je ušlo u utakmicu sa četiri gola prednosti iz prve utakmice (4:0), a iako su već osigurali prolaz, bordo tim je i u ovom duelu pokazao kako će biti glavni kandidat za odbranu naslova u Kupu BiH.

Prvih pola sata igre nije donijelo velike prilike na Piroti, ali su zato u samo 15 minuta postignuta tri gola. 

Do vodstva je bordo tim stigao u 30. minuti. Miloš Stojčev je pogodio s 20-ak metara za prednost gostiju od 1:0.

Travnik je do poravnanja stigao jedanaest minuta kasnije. Mrežu Plakala je pogodio Adriano za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ipak, već u 44. minuti Sarajevo stiže do novog gola. Samir Radovac je matirao Krajbića za vodstvo gostiju od 2:1 na poluvremenu.

Nastavak susreta ponovo donosi nešto bolju igru Sarajeva. Imali su više od igre, stvorili su nekoliko dobrih pokušaja, ali se rezultat nije mijenjao.

S druge strane najopasniji po gol Sarajeva bio je Adriano, koji je u 67. minuti imao veliku priliku. Izašao je sam pred Plakala, ali je mladi golman gostiju sjajno odbranio.

Do kraja susreta još dva gola, po jedan na obje strane. Prvo je u 75. minuti Travnik preko Golomana poravnao na 2:2, da bi pobjedu Sarajevu donio Velkoski šest minuta kasnije.

Prilika je do kraja bilo još, ali je ostalo 3:2.

Kup BiH, osmina finala:

Travnik - Sarajevo 2:3 (Adriano 44', Goloman 75'/ Stojčev 30', Radovac 44', Velkoski 81')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

TRAVNIK: Karajbić, Terzić, Kovač, Ribić, Jašarević, Zaimović, Mahović, Fazlić, Guerra, Smajić, Čivić.

SARAJEVO: Plakalo, Protić, Kovačević, Stojčev, Handžić, Todorović, Mitrevski, Berbarović, Kallasi, Radovac, Bilbija.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.