Božičić pohvalio navijače koji su kamenovali sudiju

Sramna izjava trenera Borca

Božičić pohvalio navijače koji su kamenovali sudiju

A. Beganović

Fudbalski klub Borac iz Banja Luke jedan je od najboljih bosanskohercegovačkih klubova i sasvim sigurno je da klub tako bogate i svijetle historije ne zaslužuje navijače kakve danas ima.

Naime, po ko zna koji put u nekoliko posljednjih godina huligani sa istočne tribine Gradskog stadiona u Banja Luci su ponovo imali svoj šou.

Ovaj put, za razliku od nekih prethodnih, od istih nije stradao igrač protivničke momčadi, niti protivnički navijači, nego je stradao pomoćni sudija.

Možda su mu na taj način većinom maloljetni delikventi željeli zahvaliti na tome što je mahao ofsajd Svraki u situaciji kada o istom nije bilo niti govora.

Ni kriv ni dužan, pomoćni sudija današnjeg susreta dobio je veliku posjekotinu na glavi, a glavni sudija je sasvim opravdano prekinuo utakmicu.

Na potezu je Komitet za normalizaciju, koji mora rigorozno kazniti organizatora utakmice. U ovom slučaju je to Borac, koji je danas po ko zna koji put osramoćen od svojih kvazinavijača, ali i od trenera, Slaviše Božičića.

Zašto trenera? Iz jednog jedinog razloga. Božičić je odmah nakon utakmice pokušao opravdati huligansko ponašanje banjalučkih kvazinavijača i na taj način osramotio je i sebe, ali i klub u kojem radi.

Za nadati se da će čelnici banjalučkog kluba imati snege i hrabrosti da se obračunaju sa onima koji već godinama kaljaju ime banjalučkog kluba, te da za ovako sramotno ponašanje neće tražiti opravdanje negdje drugo.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.