Bugojanke u subotu sa premijerligašem iz Mostara

Nogometašice Iskre nastavile pripreme

Bugojanke u subotu sa premijerligašem iz Mostara

S. Mlaćo

Nogometašice Iskre nastavile su sa pripremama za drugi dio sezone u Prvoj ligi Federacije grupa Jug. 

Na stadionu Hendek danas je odrađen redovni poslijepodnevni trening, a i pored kiše radilo se dosta dobro uz sjajnu atmosferu.

Bugojanke su sutra planirale put Hercegovine gdje bi u sklopu priprema odigrale i dvije prijateljske utakmice, ali iz ovog kraja naše države čelnike kluba obavjestili su o neuslovnim terenima u Mostaru i okolnim gradovima zbog velikih količina kiše, pa su iste otkazane.

“Zbog lošeg vremena smo utakmice u Mostaru otkazali, ali ćemo utakmicu sa premijerligašem ŽNK Mostar odigrati u našem gradu u subotu. Prva faza priprema je završena, a u drugoj ćemo pokušati odigrati dvije-tri utakmice. Nastavljamo sa radom i nadamo se da će nas vrijeme poslužiti da možemo raditi na terenu, ako ne onda ćemo koristiti dvoranu", kazao je za SportSport.ba šef stručnog štaba ŽNK Iskra Bugojno Salim Duraković.

Subotnja test biti će sigurno prava provjera za Bugojanke koja se nakon prvog dijela sezone nalazi na diobi  prvog mjesta sa Željezničarom 2011 i kao jedini cilj ističu plasman u Premijer ligu u kojoj već nastupa protivnik iz Mostara.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi