Čelik pod ugovorom ima samo četvoricu igrača

Alarmantna situacija na Bilinom polju

Čelik pod ugovorom ima samo četvoricu igrača

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik nalazi se u veoma teškoj situaciji. Klub ponovo nema predsjednika, koji se zajedno sa Upravnim odborom povukao iz kluba, a otišli su i momci iz NGG "Za Čelik" koji su volontirali u klubu. Zeničani nemaju ni stručnog štaba, kao ni igračkog kadra.

Zanimljivo da je zaključno sa 30.5. istekao ugovor za 24 igrača. Neki su već pronašli nove klubove, a zanimljivo da su i neki igrači poput kapitena Emira Jusića, te golmana Semira Bukvića, koji su imali važeći ugovor s klubom sporazumno raskinuli isti, te su već pronašli nove sredine.

Tako dolazimo do zaključka da trenutno Nogometni klub Čelik ima četvoricu igrača pod ugovorom. To su Anes Duraković, Dino Jurković, Tarik Adilović i Dženis Huseinspahić, koji je posljednjih pola godine proveo na posudbi u Goraždu.

Igrači kojima je istekao ugovor, a još nisu pronašli nove sredine su: Ružić, Dujković, Sadiković, Mašić, Regoje, Islamagić, Husić, Šivšić, G.Popović, Pezer, Sakan, Hećo, Duvnjak, Haurdić, Šišić, Salčinović, Stokić, Brković, Dilaver, H.Adilović i Smriko.

Zaista teška situacija na Bilinom Polju. Upitno je kada će biti održana prozivka, ko će biti novi šef struke, kada i kako će se sklopiti ekipa. Mjesec dana do početka je prvenstva, a mnogo je nedoumica oko ponosa svih Zeničana. Ništa novo kada je u pitanju klub s Bilinog Polja. 

Svake godine se ponavlja ista situacija. Taman kada se napravi solidna ekipa, ona se raspe u ljetnom periodu, pa se onda kasni s pripremama, dovode igrači za koje se ispostavi da ne zaslužuju nositi crno-crveni dres ....

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hoće li ikad Čelik krenuti normalnim putem, zaista je teško kazati. Očito da u Zenici ima dosta ljudi kojima ne odgovara jak i uspješan klub, a oni drugi koji ulažu i posljednji atom snage zbog pritiska i bez podrške lokalne zajednice ne mogu više izdržati.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi