Čelik protiv Širokog, Zrinjski na Sarajevo

Održan žrijeb parova polufinala Kupa Bosne i Hercegovine

Čelik protiv Širokog, Zrinjski na Sarajevo

Žrijeb parova polufinala Kupa Bosne i Hercegovine održan je danas u 12 sati u prostorijama N/FS BiH. 

Plasman u polufinale izborili su NK Čelik, NK Širok Brijeg, NK Zrinjski i FK Sarajevo. Zeničani su put u polufinale izborili preko mostarskog Veleža, dok je Široki Brijeg bio bolji od sarajevskog Olimpica. 

Zrinjski je u četvrtfinalu imao najlakši posao, a Mostarci su ukupnim rezultatom 6:1 protiv Mladosti iz Velike Obarske bez problema izborili plasman među četiri najbolje ekipe. U posljednjem susretu četvrtfinala Sarajevo je sinoć na stadionu Asim Ferhatović Hase zadržalo prednost gola u gostima i plasiralo se u polufinale. 

Parovi polufinala Kupa Bosne i Hercegovine:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Čelik - Široki Brijeg
Sarajevo - Zrinjski

Prve utakmice igrat će se drugog aprila, a revanš susreti su na rasporedu 14 dana kasnije. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.