Čolić: Još sam u šoku, mogli smo ući u povijest

Neodlazak u baraž nije još prežaljen

Čolić: Još sam u šoku, mogli smo ući u povijest

E. Škorić, foto: A. Balić

Benjamin Čolić i danas žali za propuštenom prilikom da se pobjedom nad Nijemcima plasiramo u baraž za odlazak na EP 2013 u Izrael. 

"Još sam u šoku, žao mi je zbog te utakmice jer smo mogli sve promijeniti. Mogli smo ući u povijest. Samo je Džekina generacija uspjela doći do baraža, a nas je nekoliko minuta dijelilo od možda najvećeg uspjeha u povijesti naše mlade nogometne reprezentacije. Jako mi je žao, teško mi je i kad samo na trenutak pomislim na tu utakmicu", kazao je za SportSport.ba mladi bh. reprezentativac Čolić, kojeg je posebno fascinirao visoki napadač Milan Đurić, koji je glavom uspio postići hat-trick protiv Nijemaca:

 

"Prvi put kada je došao na okupljanje rekao sam svimada je to samo takav igrač. Pravi igrač, stoposto će dobiti poziv za A reprezentaciju ako ovako nastavi. Volio bih da hoće dobiti poziv, zaslužuje to, jer je doista vrhunski igrač".

 

Zatim se Čolić osvrnuo na nastupe FK Željezničar, kojeg već sutra očekuje gostovanje u Mostaru kod Zrinjskog. Po dobrom se sjeća proteklih gostovanja na stadion Pod Bijelim Brijegom.

 

"Možemo ponoviti rezultat s prošlog gostovanja. Zadnjih sedam utakmica nismo izgubili protiv Zrinjskog. Volim igrati u Mostaru, dobar je protivnik, suđenje uvijek bude dobro, teren je odličan i tamo imamo sve uslove da se nadigravamo i da ostvarimo dobar rezultat".

 

Šampionska generacija iz prošle sezone nije se dosta promijenila.

 

"Mislim da smo čak i bolji, ali uzdrmala nas je malo na početku Evropa. Još bolja smo ekipa nego šampionska, nema sumnje da možemo ponoviti uspjehe iz prošle sezone. Na nama je da naporno radimo, duga je sezona, zasad ide odlično i samo da ovako nastavimo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.