Deset omladinaca dobilo profesionalne ugovore u FK Sarajevo

Sarajevo nagradilo mladiće

Deset omladinaca dobilo profesionalne ugovore u FK Sarajevo

Deset polaznika Akademije FK Sarajevo potpisalo je trogodišnje profesionalne ugovore sa klubom sa Koševa. 

Aktuelni šampion naše zemlje je odlučio nagraditi talentovane mladiće koji su u proteklom periodu svojim radom, talentom i prikladnim pošanjem nagovijestili da bi u budućnosti mogli biti okosnica tima, a profesionalne ugovore su dobili: juniori Smajlagić, Kovačević i Blagojević, te kadeti Sadiku, Resić, Mehuljić, Imamović, Mustafić, Klarić i Salčin.

"Riječ je o mladim igračima, koji će i u narednom periodu imati vremena da nastupaju za Akademiju FK Sarajevo. Prepoznali smo da ovi momci imaju potencijal i da su budućnost kluba, ali im još treba vremena kako bi sazrili. Neki će taj put napraviti kroz prvi tim, a neki kroz Akademiju, obzirom da će i u narednim godinama moći igrati za naše selekcije", kazao je Almir Hurtić, Šef Akademije FK Sarajevo, dodavši:

"Ovi momci posjeduju potencijal i nije riječ o igračima, koji će odmah zaigrati za prvi tim. Razmišljamo o budućnosti kluba i potpisivanje ugovora sa igračima iz više selekcija, od 16, 17 godina potvrda je tog razmišljanja. Ove dječake imamo na raspolaganju u narednim godinama i ja im čestitam na potpisu."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iz Sarajeva su ponosni što se među pomenutim igračima nalazi i pet kadetskih reprezentativaca, koji su dali veliki doprinos u plasmanu BiH na Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi