Dino Selimović mijenja Elvedina Begića?

Zamjenski član u Izvršnom odboru N/FS BiH

Dino Selimović mijenja Elvedina Begića?

Elvedin Begić po svemu sudeći više neće moći obavljati funkcije u N/FS BiH nakon što je protiv njega podnesena krivična prijava. 

Elvedin Begić osumnjičen je za zloupotrebu položaja i ovlaštenja u Međunarodnom aerodromu Sarajevo, sklapanje štetnog ugovora, te nesavjestan rad u službi, čime je Međunarodnom aerodromu Sarajevo nanio štetu od 1,7 miliona maraka, zajedno sa Ivanom Veličanom i Bakirom Karahasnovićem.

Uvidom u statut N/FS BiH utvrdili smo da će Elvedin Begić ukoliko se statut bude ispravno primjenjivao izgubiti mjesto predsjednika N/FS BiH, ali i mjesto u IO N/FS BiH. To znači da će na Begićevo mjesto u Izvršnom odboru doći zamjenski član. Mjesto Elvedina Begića tako bi u IO trebao popuniti direktor FK Sarajevo, Dino Selimović. 

Ovu informaciju za SportSport.ba potvrdio je i direktor bordo tima, Selimović, ali je istakao da trenutno nema drugih informacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.