EUFOR Kup 2011: Prvi finalisti

EUFOR Kup 2011: Prvi finalisti

M. Skaka
Teme:

Ženski tim 4. Osnovne škole iz Brčkog i timovi dječaka Osnovne škole „Sutjeska“ iz Modriče i 7. Osnovne škole Gornji Rahić, prvi su finalisti EUFOR Kupa 2011, najvećeg turnira u malom fudbalu za učenike i učenice osnovnih škola u BiH.

Ovi timovi su se plasirali u finale na prvom regionalnom turniru EUFOR Kupa održanom 10. i 11. oktobra u sportskoj dvorani Gimnazije „Vaso Pelagić“ u Brčkom.

Na turniru je učestvovalo osam ženskih i 16 muških ekipa iz Brčkog, Šamca, Gornjeg Rahića, Bijeljine, Modriče, Glavičica, Gornjeg Dragaljevca i Orašja.

Sljedeći regionalni turnir će se održati u Tuzli u sportskoj dvorani Mejdan 12. i 13. oktobra. Na turniru u Tuzli će se takmičiti 16 ženskih i 32 muške ekipe, a u finale će se plasirati dvije ekipe djevojčica i četiri ekipe dječaka.

Utakmice finala EUFOR Kupa će se održati u sarajevskoj Zetri od 28. do 30. novembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.