Fajić i Horić u idealnom timu polusezone
Nusmir Fajić

Sjajne igre bh internacionalaca u Sloveniji

Fajić i Horić u idealnom timu polusezone

D. Kurbegović

Prošle sedmice završeno je prvenstvo u nogometnoj diviziji Slovenije, titulu prvaka odbranila je ekipa Maribora za koju sa velikim uspjehom igra naš internacionalac Nusmir Fajić. Upravo u zadnjem kolu prvenstva sastali su se Maribor i ekipa Domžala, za koju od zime igra još jedan igrač iz naše zemlje, bivši kapiten Čelika, sjajni defanzivac Kenan Horić.

Nagrada za dobre igre u protekloj polusezoni došla je od strane portala www.snportal.si, koji prati sva dešavanja u nogometnim ligama ove države, Kenan Horić i Nusmir Fajić prema ovome portalu izabrani su u idealnu postavu drugog dijela polusezone.

Kenan Horić 24-godišnji stoper u zimskom prelaznom roku iz Čelika je prešao u Domžale, a svoj kvalitet je pokazao odmah jer je uspio izboriti standardno mjesto u ekipi. Za Domžale je u drugom dijelu sezonu odigrao 14 utakmica, a u tri navrata je bio proglašen igračem utakmice. Njegova ekipa na kraju je zauzela šesto mjesto na tabeli.

Nusmir Fajić 27-godišnji napadač u drugom dijelu sezone odigrao je ukupno 12 utakmica uz 10 postignutih golova. Sezonu je završio kao drugi strijelac lige uz 16 pogodaka i dvije asistencije. Uz golove u prvenstvu, dodao je i dva pogotka u Kupu, te jedan u Ligi Evrope. Maribor je odbranio titulu prvaka Slovenije, dok su u Ligi Evrope u dva meča poraženi od osvajača ovog takmičenja ekipe Seville.

Idealni tim polusezone u Sloveniji:  Matko Obradović (Krka), Denis Klinar (Rudar), Alen Jogan (Gorica), Kenan Horić (Domžale), Aljaž Krefl (Rudar), Doris Kelenc (Zavrč), Željko Filipović (Maribor), Miroslav Čovilo (Koper), Goran Cvijanović (Maribor), Jaka Štromajer (Koper) i Nusmir Fajić (Maribor).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.