FK Gradina: Respekt Red Dragonsima

Navijači Zvijezde dobili pohvale

FK Gradina: Respekt Red Dragonsima

E. Škorić

Navijački obračuni, neredi, prekidi, baklje... Sve su to, na žalost svih nas, dobro poznati pojmovi u bh. nogometu, te je rijetkost da jedno prvenstveno kolo protekne mirno, u sportskom ambijentu i bez problema.

Ako se ne radi o nekakvoj sudačkoj lakrdiji, onda se navijači pobrinu da igre s nogometnih travnjaka bacimo u drugi plan i izvještavamo o nasilju, nacionalizmu, fašizmu, o svemu onome što nas godinama sputava, a protiv čega skoro da nema lijeka.

 

No, srećom, postoje i svijetli primjeri da se jedna premijerligaška utakmica može odigrati bez da se o njoj troše riječi u negativnom kontekstu.

 

Sjetit ćete se da su nedavno u utakmici Leotara i Veleža na Policama u Trebinju, navijači iz Mostara potpuno 'normalno' prošli ispred domaće navijačke skupine. Bilo je nevjerovatno, ali lijeo vidjeti da Red Army na stadion ulazi pred nosom navijačima Leotara, a da se ovi ne obaziru na njih, gledaju svoja posla i navijaju za svoj klub.

 

U istom (prošlom) 24. kolu popularni Red Dragonsi, navijači NK Zvijezda Gradačac, dobili su pohvale na svoj račun od strane Uprave OFK Gradina.

 

U Srebreniku se, naime, igrao komšijski derbi Gradine i Zvijezde, čiji rivalitet traje dugi niz godna. Navijači Gradine, Apachi, s jedne strane, Red Dragonsi s druge. Nijedna ružna riječ, nijedan incident. Gledao se nogomet, navijalo se za svoj klub. Na adresu Zvijezde stiglo je saopštenje iz Srebrenika...

 

"Ovim putem želimo Vas obavijestiti da je rukovodstvo OFK Gradina Srebrenik sa punim respektom prema vašem rukovodstvu i navijačima pristupilo organizaciji utakmice, uvažavajući navijače kao bitnu kategoriju u nogometu koji su prije utakmice, tokom utakmice i nakon utakmice pokazali visok stepen sportske kulture, iskazujući poštovanje, kako prema domaćinu, tako i svojoj ekipi tokom cijele utakmice radi čega se oglašavamo i upućujemo Vam iskrene čestitke", saopćeno je iz Gradine, a čiji je potpisnik direktor kluba Ibro Ibrić.

 

Iz Zvijezde su također izrazili veliku zahvalnost svojim navijačima...

 

"Doslovno rečeno, bili su naš 12. igrač od prve do posljednje minute. Svojim ponašanjem su dokazali da u BiH ima i dobrih navijača koji zaista žele dobro svom klubu.  Zahvaljujemo se i domaćinima u Srebreniku, koji su bili više nego korektni i naravno da će oni, kada god dolaze u Gradačac, imati najbolji mogući tretman", kazali su nam sa Banja Ilidže.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Inače, Red Dragonsi su nešto mlađa navijačka skupina koja na svim utakmicama bodri Zvijezdu i koja nije poznata po incidentima. Cilj im je dokazati da Gradačac ima armiju svojih navijača, te često dobivaju pohvale i podršku grada, ali i sportskih klubova. Učestvovali su i u brojnim humanitarnim akcijama. 

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije