"Gadi mi se i reći ime sudije, a u Borcu će se kajati"

Predsjednik Slavije Zdravko Šavija

"Gadi mi se i reći ime sudije, a u Borcu će se kajati"

E. Škorić

U FK Slavija su na današnjoj press konferenciji govorili o stvarima koje su se dešavale u Banjaluci na meču Borac - Slavija.

Slavija je spomenutu utakmicu izgubila s 2:1, a predsjednik kluba Zdravko Šavija ljut je na suđenje, te je imao danas šta da kaže.

"Povod za današnju konferenciju za štampu su dešavanja u Banjaluci. U narednih četiri-pet godina se podigao nivo suđenja, regularnost prvenstva i sve to zahvaljujući profesionalnom pristupu sudija. Svjesni smo slabosti u klubu, svjesni smo i rezultata za koji smo najodgovorniji i ne tražimo alibi. Igrali smo jesenas ovdje i gubili bodove i poslije svake utakmice nisam vršio pritisak na sudije. Čak sam išao da sudijama čestitam na dobro obavljenom poslu", rekao je Šavija, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ova dešavanja u subotu u Banjaluci bacila su sjenu na sve ovo što smo dosad mislili o sudijskoj organizaciji i uvjereni smo da ona može da stane na put pojedinaca čije ime ne želim da izgvoorim jer mi se gadi. Zašto je taj gospodin (misli na sudiju meča Borac - Slavija, op.a) radio na taj način, u čijem interesu? Borcu čestitam na pobjedi, ali kada bih ja na takav način ostvarivao pobjede, odrekao bih se sporta. Kajat će se zbog onoga što su subotu uradili. Dotičnog gospodina pitam zašto je podijelio četiri žuta kartona zadnjoj liniji u 20 minuta u jednoj mirnoj utakmici? Zašto je produžio dvije minute, a mi primili gol u 48. minuti?", samo su neka od pitanja predsjednika Slavije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi