Galić: Bolova nema, u budućnosti moram nositi štitnike

Iz bolničke postelje za SportSport.ba

Galić: Bolova nema, u budućnosti moram nositi štitnike

S. Mlaćo

Marin Galić u ljetnom prelaznom roku pojačao je mostarski Zrinjski.

Odlučio je napustiti Mladost Doboj Kakanj, napraviti korak više u svojoj karijeri i postati novi član aktuelnog prvaka BiH.

Galić nije bio zvijezda prelaznog roka, nije se nudio i reklamirao kao većina njegovih kolega, iako oni bliski njemu znaju da su pored Zrinjskog, ponajboljeg desnog beka u Premijer ligi željeli i Sarajevo, Željezničar...

Nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine u Premijer ligi BiH ove sezone nastupio je na sedam utakmica, te jednu u kvalifikacijama za Ligu Prvaka i Kupu BiH. A upravo utakmicu u Kupu BiH protiv Sloge ostat će u pamćenju ovom kulturnom i skromnom mladiću, pravom sportisti. Nažalost, negativnom.

Naime, Galić je u porazu od tima iz Simin Hana i pravoj senzaciji dobio jedan neugodan udarac u međunožje od iskusnog napadača Joce Stokića, ali nastavio je meč. Poznat kao veliki borac koji posljednji atom snage daje za svoju momčad Galić se nije predavao, ali poslije utakmice je osjetio velike probleme.

Stanje se pogoršalo i sinoć je operisan. Ljekari su mu odstranili jedan testis, a on se javio za SportSport.ba iz bolnice.

"Glava me boli od tipkanja", bile su prve riječi Galića koji je tokom jučerašnjeg dana dobio stotine poziva i poruka znanih i neznanih.

"Uglavnom operaciju sam morao odraditi, sve je dobro prošlo. Nemam sada nikakvih bolova, sve je uredu. Za budućnost se moram čuvati, nositi štitnike svaki trening i utakmicu, radi svoje sigurnosti, naravno zbog potomostva, ali i karijere. U ponedjeljak trebam izaći iz bolnice, ali sve zavisi kako će rana zarasti", otkrio je mladi nogometaš.

Na pitanje kada ga možemo očekivati na zelenom terenu, nije mogao dati odgovor.

"Što se tiče povratka na teren, o tome još ništa ne znamo", dodao je Galić.

Treba dodati da su na jučerašnjem treningu nogometaši i članovi stručnog štaba Zrinjskom Galiću poslali jasnu poruku Galiću:  Gala, brz oporavak, uz tebe smo!

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi