Gojković: Želim igrati samo za BiH

I pored ponuda drugih selekcija

Gojković: Želim igrati samo za BiH

E. Škorić

Iako ima samo 18 godina, napadač Krke Nebojša Gojković već se nalazi na meti nekoliko klubova, ali i reprezentacija koje bi željele da ovog igrača privole da nastupi u njihovim nacionalnim timovima.

Gojković, koji je rođen u Derventi i koji je počeo karijeru u Tekstilcu, a kasnije je bio član Modriče, nalazi se na listi želja selektora mladih reprezentacija Slovenije i Srbije, ali on kaže da ima druge planove.

"Mogu da igram i za U19 selekciju, ali i za U 21 i moja želja je da igram u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Tačno je da imam nekih ponuda, posebno od strane selektora u Sloveniji, ali ja sam se odlučio za BiH i čekat ću poziv Jagodića ili nekog drugog trenera. Spreman sam da dođem na probu i uvjeren sam da neću razočarati", rekao je Gojković.

Kaže da mu godi to što neki od trenera u Krki u njemu vide igrača sličnog Edinu Džeki.

"Teško će neko stići takvog igrača, ali poređenja sa napadačem Manchestera mi gode i daju mi stimulans da uspijem u karijeri. Bio sam u Crvenoj zvezdi na probi i prošao sam uspješno sve testove, ali tamo nisam mogao da ostanem. Kao maloljetni igrač i bez njihovog državljanstva nisam mogao da ostanem na Marakani. Uslov je bio da imam prijavljenog jednog roditelja u Srbiji. Zvezda je htjela da učini nešto po tom pitanju i da pronađu neko rješenje, ali ja sam prelomio i odlučio da odem u Krku", ističe Gojković i dodaje:

"Vjerujem da će biti prilike da igram u nekom velikom klubu poput Zvezde. Najvažnije je da sad imam ponuda, a vidjet ćemo na ljeto u kojem ću pravcu krenuti".

Ime Nebojše Gojkovića se nalazi u notesu našeg agilnog selektora Vlade Jagodića, koji sigurno neće dozvoliti da nam druge selekcije ukradu još jednog talentovanog igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.