GOŠK - Dinamo, Široki - Split

Memorijalni turnir "Andrija Anković"

GOŠK - Dinamo, Široki - Split

A. Beganović

U Gabeli će se 21. i 22. januara održati 21. tradicionalni nogometni memorijalni turnir ''Andrija Anković'', na kojem će pored domaćeg GOŠK-a nastupiti još bh. premijerligaš Široki Brijeg, te Split i Dinamo.

Pripreme za ovaj tradicionalni turnir u završnoj su fazi, a poznati su i polufinalni parovi.

Naime, u prvom polufinalnom susretu koji je na rasporedu 21. januara od 12:30 sati snage će odmjeriti domaći GOŠK i Dinamo, dok će se u drugom polufinalnom susretu istog datuma samo dva sata kasnije sastati Široko Brijeg i Split.

Dan nakon polufinalnih susreta na rasporedu su dueli za treće i prvo mjesto. U prošlogodišnjem izdanju turnira pobjednik je bila zagrebačka Lokomotiva, koja je u finalu bila bolja od Dinama, dok je 2009. godine slavio Osijek, a opet je u finalnom susretu kratkih rukava ostao Dinamo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.