Gracić: Nema alternative, glasam za statut

Uoči Skupštine N/FSBiH

Gracić: Nema alternative, glasam za statut

Nakon što je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske na današnjoj sjednici odlučio dati preporuke delegatima Skupštine iz manjeg bh. entiteta da glasaju za Statut, čini se kako više neće biti kočnica u primjeni novog statuta.

Skupština Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, zakazana za 26. maj u Sarajevu, mogla bi jednoglasno usvojiti prijedlog statuta koji zahtijeva međunarodne fudbalske federacije FIFA i UEFA.

Nedavno su delegati Skupštine Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine iz Fudbalskog savaza Kantona Sarajevo izjavili kako neće glasati za statut, nakon što su predsjednici UEFA i FIFA Michel Platini i Sepp Blatter usvojili određene amadmane, ali nakon sastanka sa Komitetom za normalizaciju, čini se kako je i taj problem riješen, iako i dalje ima nezadovoljstva.

"Kojeg mi izbora imamo?", pita se predsjednik Olimpica i član Skupštine N/FSBiH Nijaz Gracić.

"Činjenice su ostale da su neki amandmani veoma loši za nas, ali nemamo izbora. Za statut se mora glasati, jer jednostavno u ovom trenutku ne postoji nikakva druga alternativa. Međutim, mi smo dobili obećanja od Komiteta za normalizaciju da će se neke stvari kasnije riješavati i ja sa se zaista nadam da će to ići tim putem", dodao je Gracić.

Skupština Nogometnog/Fudbnalskog saveza Bosne i Hercegovine održaće se 26. maja i tada bi konačno trebao biti usvojen novi statut, a potom će UEFA i FIFA do kraja ovog mjeseca skinuti suspenziju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.