Gredić: Sramotno, nećemo dozvoliti da se igraju sa Željom

Željezničar oštećen u Širokom Brijegu

Gredić: Sramotno, nećemo dozvoliti da se igraju sa Željom

Adnan Beganović

U derbi susretu 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Široki Brijeg i Željezničar su podijelili bodove (1:1).

O utakmici u kojoj je Željezničar oko 70 minuta igrao s igračem manje još mnogo će se pričati. Ne radi dobrih poteza, kojih je bilo mnoigo, nego radi nekoliko sudijskih odluka na štetu Plavih, koje su naljutile navijače Željezničara, ali i igrače, stručni štab i čelnike ovog kluba.

Razočaran je i predsjednik Željezničara, Almir Gredić, no u isto vrijeme za SportSport.ba ističe da će čelnici kluba učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi zaštitili klub i igrače.

"Sramotno, šta drugo da kažem. Kod 1:0 je sviran ofsajd Kokotu koji ide sam prema golu, a nakon toga nam se poništava čist gol, iako smo bez igrača igrali više od 70 minuta. Pozivam Salema Prolića i Elmira Pilava da nam pojasne kakve namjere Savez ima prema našem klubu. U četiri kola oteta su nam tri boda. Svoju snagu smo pokazali u evropskim utakmicama, ali izgleda da to nekom ne odgovara, pa nas želi zaustaviti na našem putu rasta i razvoja", u jednom dahu za SportSport.ba ističe Gredić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Najbolji i najtrofejniji klub to nije zaslužio i učinit će sve da zaštiti svoj integritet i svoje dostojanstvo. Nemamo nikog u Savezu, niti u jednom tijelu, organu ili komisiji. Pa zar to nije apsurd?, pita se Gredić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.