Hadžić: Ibričić i Bešić su mi najbolji prijatelji

U intervjuu za SportPulse otkriva

Hadžić: Ibričić i Bešić su mi najbolji prijatelji

E. Škorić

U intervjuu za SportPulse je bh. reprezentativac Anel Hadžić kazao da ima ponude iz Italije i Engleske, te da je puno naučio od svojih kolega iz reprezentacije. 

Iz austrijske lige na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Kako ste se osjećali nakon poziva selektora?

"Kada je stigao poziv od selektora Safeta Sušića skoro sam zaplakao. Bila je to velika čast za mene da predstavljam svoju zemlju na visokom nivou. Iskreno, sanjao sam većinu svog života o tome i sada se taj san ostvario. Nešto je posebno kada igraš uz iggrače kao što su Edin Džeko, Miralem Pjanić i Vedad Ibišević. Oni su igrači svjetskog kalibra, a bio sam ponosan zbog debija protiv Irana", kazao je Hadžić.

Vaša reprezentacija nije uspjela proći grupnu fazu, ali igranje na SP-u samo po sebi je veliko postignuće. Šta mislite o šansama BiH u narednom Svjetskom prvenstvu?

"Ovo je bio naš prvi izlazak na veliki turnir i možemo da budemo zadovoljni. Naravno, svi smo htjeli da prođemo u nokaut fazu, ali nogomet ponekad nije fer. Mislili smo da imamo kvalitete za to i ko zna što bi bilo da Džeko nije poništio čist gol protiv Nigerije. Teško je reći kako će biti za četiri godine na SP-u jer su četiri godine dug period. Ali, imamo vrlo mlad i talentiran tim i vjerujem da imamo šta da kažemo na Euru za dvije godine".

Koliko ste naučili igrajući uz Edina Džeku, Asmira Begovića i Miralema Pjanića?

"Naučio sam puno, pogotovo do Pjanića, koji, poput mene, igra u veznom redu. On je zaista izvanredan igrač. Mnogo sam naučio i od Džeke i od ostalih igrača. Svi su me podržali kao člana porodice. Imaju puno više iskustva i njihovi savjeti su jako korisni za mene".

Igranje na Mundijalu sigurno je povećalo vaš rejting. Planirate li pronaći novi klub i da li zasad ima ponuda?

"Da. Planirao sam otići. U ovom trenutku imam ponudu jednog kluba iz italijanske Serije A. Također, moj menadžer me je obavijestio o upitu klubova iz engleske Premier lige. Znat ću više o svojoj budućnosti u narednih pet ili šest dana". 

Gdje biste voljeli igrati?

"Nemam klub o kojem sanjam, ali imam zemlju, a to je Italija i Serije A. Volim italijanski nogomet. Moj san je da zaigram u Italiji jednog dana".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vaš najbolji drug u reprezentaciji BiH?

"U dobrim odnosima sam sa svim igračima. No, ako moram imenovati neke, onda su to Ibričić i Bešić. Ibričić dolazi iz istog dijelja zemlje kao i ja, a Bešić mi je cimer".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti