Trener Čelika o početku Premijer lige

Hafizović: Ne bojimo se, igrači Borca ne lete

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju će gostovati u Banja Luci kod ekipe Borca na otvaranju nove sezone Premijer lige BiH. Zeničani poznato imaju lošu tradiciju kada su u pitanju rezultati protiv Borca što u Banjaluci, što u Zenici, tako da će im i to biti dodatno opterećenje pred utakmicu 1. kola Premijer lige.

Šef stručnog štaba Kemal Hafizović je trener koji uvijek priča bez dlake na jeziku, iako ima prilično skroman, kazali bismo veoma loš igrački kadar on se mnogo ne buni i nastoji da od mladih igrača izvuče maksimum. 

Trener Zeničana je govorio na današnjoj konferenciji za novinare o novoj ekipi, te gostovanju u Banja Luci kod ekipe Borca.

"Ostalo je tek nekoliko igrača iz prošle sezone, a vratili su nam se naši igrači, koji su igrali u Rudaru, Natronu, Krivaji. Kako je vrijeme odmicalo dobili smo i neka pojačanja u vidu Hasanhodžića, Kadrića, Markovića i Kuoadia. Kroz čitav pripremni period tražio sam rad, red i disciplinu, nismo uspjeli zadržati ove neke igrače, kojima je se ostalo dužno iz prošle sezone i žao mi je zbog toga. Ovo što imamo to je naša stvarnost, drugačije nije moglo. Nudilo nam se mnogo igrača, pa i za probu, svaki dan je sve bolje i bolje što se tiče naše igre, kada gledamo početak priprema i sada. Igrači marljivo rade, slušaju i zadovoljan sam time segmentom", rekao je Hafizović.

U prvom kolu čeka ih gostovanje kod veoma jakog Borca.

"Borac je doveo 12 igrača, trenutno su možda ponajbolja ekipa po igračkom kadru. Imamo informacije iz njihovog tabora, počeli su na vrijeme pripreme, išli su na pripreme na egzotična mjesta. Idemo klubu, koji je veoma jak, ali iskreno da vam kažem ne lete im igrači po zraku. Realno su bolji, organizovaniji i imaju više novca od nas, ali to ništa ne mora da znači. Imamo i mi svoje adute, napravili smo finu atmosferu u timu, pokušat ćemo se suprotstaviti što bolje. Imamo par igrača koji nikada nisu igrali pod reflektorima, razmišljam da u autobusu ponesem bateriju da bi se navikli na ono što ih čeka. Idemo hrabro prsa u prsa, pa vidjet ćemo šta će biti na kraju. Ne tražim alibi, idemo dole s djecom pokušati napraviti nešto" kaže Hafizović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik ima veoma lošu tradiciju kada su u pitanju utakmice protiv Borca u Banja Luci

"Ko je gledao drugu utakmicu turnira u Vitezu vidio je strahoviti napredak u odnosu na prvu utakmicu protiv Viteza. Samo sam napravio tri rokade u ekipi i to je bilo kao nebo i zemlja. Ko poznaje nogomet i ko je gledao svi su mi čestitali. Borac je jak nema šta, ali ih se ne bojim kao što sam rekao, nikada se nisam predavao, vidjet ćemo u nedjelju šta će biti. Imam par veoma mladih i dobrih igrača to me raduje, ja volim mlade igrače znaju svi, imam ovog malog Mehića kojeg zovu Schooles, sigurno ga ne zovu džaba tako, pa taj momak jede žive ljude. Nekada ga ne smijem staviti na dva gola na treningu koliko je dobar. Mene najviše zanima hoće li Kouadio imati pravo nastupa, to je strahota od igrača, ja ne mogu da vjerujem da on nije u nekom velikom klubu. On koristi brzinu kad treba, stvarno je sjajan igrač, vjerujem da će imati sjajnu sezonu", zaključio je Hafizović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi