"Memiševiću je cilj ispadanje u niži rang i gašenje kluba"

Šatorović za SportSport.ba

"Memiševiću je cilj ispadanje u niži rang i gašenje kluba"

D. Kurbegović

Nakon što smo objavili tekst o tome da je predsjednik Čelika i Upravni odbor podnio krivičnu prijavu protiv bivšeg predsjednika Selvedina Šatorovića, kontaktirali smo i drugu stranu, kako bismo dobili odgovore na ono za šta su ga prozvali, te za što je dobio krivičnu prijavu.

Šatorović je za SportSport.ba kazao da se osjeća ponosan na ono što je uradio zajedno sa ostalima u i oko kluba, koji su zadnjih pola godine bili u Čeliku.

"Vidite pet dana prije početka prvenstva, kada klub nema riješen igrački kadar, Upravni odbor ima potrebu da svoju nesposobnost prebacuje na neke nebitne stvari. U narednom periodu ću podnijeti krivičnu prijavu protiv Jasmina Memiševića zbog lažnog prijavljivanja, a ovim putem pozivam nadležne organe da se ispita i ako sam ja nanio štetu klubu spreman sam odgovarati za to. Naprotiv Upravni odbor kojim sam ja predsjedavao je poslovao pozitivno jer uzimajući u obzir koliko se vratilo starih dugovanja prema bivšim igračima, trenerima, povjeriocima (200.000 KM), dug od dvije plate i premije za opstanak u iznosu od oko 130.000 KM je manji od onoga što smo mi vratili. U sporazumu s Jusićem i Salčinovićem je samo potvrđeno činjenično stanje nastalo iz ranijeg perioda, a to je bio jedan od uslova da se dobije licenca za Premijer ligu", ističe Šatorović.

Bivši predsjednik zeničkog kluba se još jednom osvrnuo na sadašnji sastav Upravnog odbora, kojeg smatra nesposobnim za vođenje velikog kluba kao što je Čelik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U Zenici će vam oprostiti sve osim uspjeha. Ponosan sam na ono što smo uradili, postigli smo historijski rezultat jer su mnogi bili za ispadanje i gašenje kluba. S obzirom na to da mi nismo bili politički postavljeni, te da nismo pristajali na bilo kakve prljave igre oko kluba, jer Čelik je iznad svih, te ovim putem mogu slobodno kazati da Jasmin Memišević  iz dana u dan pokazuje da je jedna obična marioneta kome je cilj ispadanje kluba u 1.ligu FBiH i gašenje Čelika", kazao je Selvedin Šatorović bivši predsjednik Čelika.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi