Nezdavoljni radom Saveza

Horde Zla: Savez napolje, je*o vas Brazil

FK Sarajevo jučer je na stadionu Asim Ferhatović Hase u revanš susretu finala Kupa Bosne i Hercegovine slavio protiv zeničkog Čelika rezultatom 3:1 i sa ukupnih 5:1 došao do trofeja najmasovnijeg takmičenja u Bosni Hercegovini. 

Sredinom drugog poluvremena oko 10.000 navijača bordo tima iskazalo je svoje nezadovoljstvo radom krovne kuće fudbala u Bosni i Hercegovini. Sa Sjeverne tribine gdje su smješteni najvatreniji navijači Sarajeva zatražene su ostavke čelnika N/FS BiH, a ubrzo je čitav stadion skandirao: "Savez napolje" i "Je*bo vas Brazil". 

Jasna je to poruka rijetkih ljubitelja fudbala koji se igra na bosanskohercegovačkim terenima. Nebriga za najviši rang takmičenja u Bosni i Hercegovini lako je uočljiva, posebno kada imamo u vidu da je na zvaničnim press konferencijama Saveza, BHT Premijer liga skoro pa zabranjena tema, a onima koji su još uvijek dovoljno "ludi" da prate ligu od koje je i Savez digao ruke iz neobjašnjivih razloga zabranjeno je da prate voljene klubove. 

Razumljivo je da je trenutno najveća briga za čelnike Saveza priprema za odlazak na najveće takmičenje u svijetu fudbala i ruku na srce tu im se nema šta prigovoriti. Izabranici Safeta Sušića u posljednje dvije godine dobili su velika pojačanja u Erminu Bičakčiću, Seadu Kolašincu, Izetu Hajroviću... Veliko je to dostignuće onih koji su uspjeli privoljeti ove momke da obuku dres reprezentacije.

Sve su to momci koje su odškolovale neke druge nacije, neki drugi sistemi, neke druge lige. Lige koje su rasadnik talenata za svoje reprezentacije, baš kao što bi to u budućnosti trebala biti i naša liga, jer neće još dugo drugi školovati našu djecu, a i tu je primjera mnogo. Muamer Tanković, Haris Seferović, Alen Halilović igrači su koji nisu pratili put novih Zmajeva, koji će sa ponosom nositi dres našeg nacionalnog tima u Brazilu. Ne može im se zbog toga ništa ni zamjeriti, a nažalost u budućnosti će ih biti sve više...

Ne moramo ići daleko, ako pogledamo u susjedne, Srbiju i Hrvatsku vidjet ćemo da je HNL, odnosno JSL iškolovala, Ćorluku, Modrića, Srnu, Eduarda, Kranjčara, Markovića, Jojića, Vidića, Ljajića, Krasića, Bastu... Osnove reprezentacija u susjednima zemljama stvorene su u domaćim prvenstvima i to je jedini ispravan put, a ukoliko se naš Savez prema našoj ligi bude odnosio kao do sada, maćehinski, a ne majčinski teško da ćemo u budućnosti gledati neki novi Brazil. 

Možda ćemo jednog dana, mi "budale" što pratimo BHT Premijer ligu, jer prema riječima jednog od vodećih čelnika Saveza, to niko i ne prati, dočekati Ligu 10, bolju infrastrukturu, bolje uslove, bolje igrače, a samim tim i bolju i kvalitetniju igru. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Valjda ćemo i mi dočekati da osnova reprezentacije koja igra na završnici velikog takmičenja, budu momci koji su rasli na Koševu, Grbavici, Bilinom polju, Pod Bijelim brijegom, a do tada se moramo nadati da će kod nekih novih Spahića, Bičakčića, Begovića, Kolašinaca, Hajrovića, Pjanića, Lulića proraditi nacionalni ponos, inače ćemo biti reprezentacija na nivou Azerbejdžana, Armenije, Kazahstana.

Zbog svega gore navedenog nakon "operacije Brazil" prioritetni posao čelnika Fudbalskog saveza mora biti Premijer liga.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.