Huligani u službi rušenja Komiteta?!

Jesu li incidenti slučajnost ili namjera?

Huligani u službi rušenja Komiteta?!

Sve češći incidenti i huliganski ispadi na premijerligaškim stadionima u Bosni i Hercegovini za cilj bi mogli imati rušenje Komiteta za normalizaciju.

Naime, pojedine strukture u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine, potpomognute i trećom stranom, navodno, u cilju imaju rušenje kredibiliteta Komiteta za normalizaciju.

Slučajno ili ne, huliganski incidenti u Banja Luci i Mostaru dogodili su se u sedmici u kojoj u Sarajevo stiže visoka delegacija UEFA i FIFA, koja će, između ostalog, razgovarati i o mogućnosti produženja mandata Komiteta za normalizaciju.

Međutim, nije tajna da Komitet za normalizaciju, odnosno njegovi članovi, ne odgovaraju brojnim sadašnjim i bivšim dužnosnicima uj Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine, koji, navodno, koriste pojačanje tenzije na tribinama, kako bi situaciju okrenuli u svoju korist.

Policijski organi Bosne i Hercegovine svakako bi se trebali dodatno pozabaviti ovim pitanjem, jer osim činjenice da su fudbalski stadioni u Bosni i Hercegovini postali mjesto opasnog življenja, vrlo je lako moguće da su naručeni i izrežirani, sa ciljem destabiliziranja ionako uzdrmanog stanja, ne samo u fudbalu, već i u državi.

Vjerovatno da nekom smetaju Ivica Osim, Darko Ljubojević, Elvedin Begić, Ivan Beus, Dragan Kulina i Sead Kajtaz i činjenica da oni mogu međusobno sarađivati i stvarati ozračje za ozdravljenje bh. fudbala. Osim toga, mnogi više nemaju "tala" u N/FSBiH ili su marginalizirani, što im ne odgovara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.